12 NOV

En smart sandspridare för professionellt bruk

Skrivet av Andreas Ling
 

Sandspridare - sandspridning - saltspridning - stenflis

 

YstaMaskiner presenterar en ny större bogserad sandspridare. Nya modellen finns i flera storlekar och klarar mellan 4 och 9 m³. Samtliga storlekar utgår från samma kraftiga bottendel och hjulaxel på 13 ton.

 

 

För spridning av sand, salt och stenflis

 

Sandspridaren är anpassad för spridning på stora ytor och långa avstånd. Modellen bogseras bakom traktor och drivs hydrauliskt. Spridningsbredden är ca: 2,3 meter och den klarar spridning av sand, salt och stenflis (0-40mm).

 

En Sandspridare som är väl utrustad


Sandspridaren har hydrauliska bromsar, mekanisk handbroms, LED belysning och stänkskärmar som standard. Hydrauliskt fjädrat justerbart drag med ackumulatorer för att kunna ta upp stötar/ojämnheter under körningen är också standard. Denna hydraulik används även för att justera viktfördelningen mellan traktorn och spridaren.


 
 
Sandspridare - sandspridning - saltspridning - stenflis
 

Hydraulisk utmaning


Inställning av utmatningen av materialet styrs genom en hydraulisk kolv som reglerar trycket på fjäderblad och gummiduk. Sandspridaren töms även enkelt och snabbt genom att fullt öppna den hydrauliska utmatningen.

 

Sandspridning med kamerövervakning


Modellerna är standardutrustade med kamera med belysning som är monterad under draget för att kunna följa spridningen av materialet. Med hjälp av en medföljande manöverbox anpassas spridningsmängden efter framkörningshastigheten.

 

Läs mer om Sandspridare Ysta 4000-9000 här

 

Sandspridare - sandspridning - saltspridning - stenflis

 

Se fIlm för Sandspridare Ysta 4000-9000


 

 

 


 
 
Skrivet av Andreas Ling