14 MAR

Marknadsledande teknik och konstruktion – Armklippare GreenTec Scorpion

 
 
Armklippare Scorpion för bla släntklippning
 
GreenTec Armklippare Scorpion finns i flera olika utföranden för bak- eller frontmontage med räckvidd från 3,3 meter upp till 8,3 meter. Med ett arbetsområde på 155˚ och framåtgående räckvidd kan maskinerna effektivt klippa och hantera olika typer av grönytor. Armens vridkrans är monterad till höger om traktorns mittpunkt för att öka maskinens räckvidd och flexibilitet. Armklipparna har många innovativa funktioner för att erbjuda en bra arbetsmiljö och öka förarens upplevelse samt trafiksäkerheten vid användning av Scorpion armklippare. Till armklipparna erbjuds ett brett utbud av olika armklipparredskap, som slaghackshuvud samt olika varianter av grensågar och häckklippare. 
 
Klipphuvudet på armklipparen kommer i förarens synfält tack vare Rotoflexen och armens räckvidd.
Klipphuvudet på armklipparen kommer i förarens synfält tack vare Rotoflexen och armens räckvidd.
Beroende på modell och storlek kommer armklipparna med olika standardutrustning. En av de mest användbara funktionerna är det flexibla Hybrid Arm System som tillåter användaren att styra armen både med och utan parallellarmfunktion. Val av funktion görs enkelt på maskinens manöverpanel i hytten.
 
Med detta flexibla system kan de båda systemens fördelar utnyttjas i samma maskin beroende på vilket redskap som är monterat, vilket arbete som ska göras och om maskinens manöverförmåga begränsas av omgivningen. Detta reducerar även transportbredden och ökar trafiksäkerheten.
 
GreenTec Scorpion armklippare är också utrustade med Danfoss Load Sensing hydrauliksystem som styrs med hjälp av Danfoss CanBus joystick. Detta gör det möjligt att köra maskinen på reducerat varvtal och spara diesel. 2 olika oljemängder kan ställas in beroende på vilka redskap som ska användas. 

Maskinerna har också Rotorflex och Autoflex som möjliggör att slaghackshuvudet alltid är i rätt position oavsett armens position. Rotorflexen tillsammans med den framåtgående räckvidden gör att klipphuvudet kommer fram i förarens naturliga synfält och arbetsmiljön förbättras betydligt.
 
 
Armklippare Scorpion för släntklippning

Utöver standardutrustningen har GreenTec Scorpion armklippare hydraulisk påkörningssäkring i alla positioner i arbetsområdet, flytställning på arm och klippvinkel, stödben, truckfäste samt LED belysning. Det finns också en mängd olika tillbehör och redskap som kan läggas till för att ytterligare anpassa maskinen till olika typer av grönytor och arbetsuppgifter.
 
Redskap till Scorpion armklippare: 

Läs mer på vår hemsida eller i vår nya broschyr som ni kan ladda ner här.

 
 
  Nyheter