12 FEB

Ny frontmonterad armklippare Scorpion Basic S/PLUS

 

Ny frontmonterad armklippare Scorpion Basic S/PLUS

YstaMaskiner AB presenterar GreenTec Scorpion 530 & 630 - Basic Front – Helt nykonstruerad frontmonterad armklippare.

Basic armklippare S  eller Plus finns med räckvidd på 5,3 alternativt 6,3 m. Scorpion Basic byggs i Strenx® höghållfasthets stål (50 % starkare och 25 % lägre vikt), nytt lågt chassi som ger bättre sikt för operatören samt en stabilare gång, då viktcentrum är lägre. Armen är utrustad med påkörningssäkring i båda körriktningar som anpassar sig hur långt ut armen är från bäraren samt har ett vridtorn som gör att armen kan vridas framåt och bakåt 155 grader.

 

Ny frontmonterad armklippare Scorpion Basic S/PLUS
 
Med Basic S arbetar  operatören rakt ut från lastaren och på Basic Plus (Rotor Flex, Auto Flex) ökar arbetsområdet både framåt och bakåt. Se bilder! Båda modellerna kan med fördel användas vid klippning av häckar, buskar, träd och släntklippning. Armklipparna kan monteras på lastmaskiner eller i frontlyften på en traktor.
 
 

Slipp P.T.O. drivning - drivs av bärarens hydraulik

Moderna traktorer och lastare är i allt högre grad utrustade med kraftfulla hydraulsystem utformade för externa behov. Dessa kan med fördel användas för hydrauliskt drivna armklippare. Med Scorpion Basic Front-serien har GreenTec utvecklat en komplett armklipparserie som använder traktorns eller lastarens hydraulsystem som enda energikälla. BASIC är i grundutförandet försedd med Hybrid Arm System, vilket innebär att armen kan styras både med och utan parallellfunktion. Med parallellföring aktiverad justeras armen enkelt ut och in, men bibehåller horisontell nivå och utan parallellföring styrs övre och nedre arm var för sig.
 
Ny frontmonterad armklippare Scorpion Basic S/PLUS
  
Val av funktion görs enkelt på maskinens manöverpanel i hytten. Med detta flexibla system kan de båda rörelsemönstren med dess fördelar användas i samma maskin (två maskiner i en). Detta ger flera olika fördelar beroende på vilket redskap som monteras, vilket arbete som ska göras och om maskinens manöverförmåga begränsas av omgivningen. 
 
 
Det breda utbudet av redskap gör Scorpion Basic Front armklippare till ett populärt val som kommer till användning hela året.
 
Läs mer om armklippare Scorpion BASIC S och Scorpion BASIC PLUS 
 
 

 
 
  Nyheter