11 JUN

Nyhet - GreenTec Scorpion släntklippare

Skrivet av Niklas
 

 

Släntklippare nyhet

YstaMaskiner AB presenterar den helt nya släntklippare serien Scorpion 530/630 S samt 530/630 Plus modeller från GreenTec A/S. Scorpion 530 och 630 S/Plus har räckvidder på 5,3 respektive 6,3 meter för montering bak och drivning från traktorns kraftuttag.

 

GreenTec har över 25 års erfarenhet av att tillverka och konstruera släntklippare tillsammans med YstaMaskiner. 2019 tog GreenTec ett beslut att börja producera ny serie av släntklippare. De nya serien av släntklipparna kommer att gå under namnet Scorpion. Den nya släntklipparen är helt nyutvecklad, där varje detalj är väl genomtänk för att användaren skall få maximalt utnyttjande beroende vilket redskap som monteras.

Släntklippare Scorpion
Scorpion är tillverkad i Strenx 700 svenskt stål från SSAB. vilket har fördelarna med att det är låg vikt, men samtidigt väldigt starkt material som lämpar sig utmärkt för denna typ av konstruktioner.

Nyheter och fördelar är bland annat;

Samtliga modeller av GreenTec Scorpion levereras med Hybrid Arm System. Hybrid Arm System innebär att armen kan styras både med och utan parallellarmsfunktion. ” Man kan säga att det är två maskiner i en ”. Val av funktion görs enkelt på maskinens manöverpanel i hytten. Med detta flexibla system kan de båda systemens fördelar utnyttjas i samma maskin, beroende på vilket redskap som är monterat, vilket arbete som ska göras och om maskinens manöverförmåga begränsas av omgivningen. En annan fördel är att detta innebär också att transportbredden reduceras och trafiksäkerheten därmed ökar.

Scorpion 530 och 630 finns i två olika varianter. 530S och 630S samt 530 PLUS och 630 PLUS. Skillnaderna är att PLUS modellerna har ett kraftigare hydrauliksystem med LS (load sensing system = känner av hur mycket olja systemet behöver) med 125l/min och 315 Bar. Släntklipparen egna hydrauliksystem drivs med traktorns PTO uttag. Fördelen med LS System är att man kan (ska) sänka varvet till 650-700 rpm, vilket ger stora besparingar på bränsleförbrukningen samtidigt som ljudnivån i och utanför traktorn blir lägre.

 

Hydrauliksystemet från Danfoss som styrs via en medföljande elektrisk Joystick som monteras i hytten. Joysticken är ergonomisk anpassad efter handen.

 

Ytterligare en fördel med PLUS släntklipparna är att dessa levereras som standard med Rotorflex, Autoflex och kan vridas 270 grader samt en klippvinkeljusteras på 180 grader detta är viktigt för att uppnå optimal arbetsmiljö för föraren. Dessa funktion gör att man även kan klippa bakom höger traktordäck eller köra fram armen så föraren får perfekt sikt på redskapet och slipper vrida huvudet. Man kan även vrida slaghackshuvudet och backa med traktorn. Arbetsområdet är hela 155 grader. Släntklipparen blir väldigt kompakt i transport.

 

 

Patnetsökt monteringsystem på släntklipparen

 

GreenTec Scorpion släntklippare kan utrustas med en mängd olika redskap som slaghackshuvud, grensåg, häcksax samt häckklippare etc.

 

Läs mer om GreenTec Scorpion släntklippare

 


 
 
Skrivet av Niklas
  Nyheter